Pohjois-Savossa Suuri lukuseikkailu innostaa sanataiteen pariin ja lukemaan

Pohjois-Savossa Suuri lukuseikkailu innostaa sanataiteen pariin ja lukemaan

Suomi 100 –vuotta juhlistava Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue saapuu vuoden lopulla Pohjois-Savoon. Kiertueen jalkautuminen eri puolille maata on antanut kiertuepaikkakunnille mahdollisuuden järjestää ohjelmaa omien toiveidensa ja vahvuuksiensa mukaan.

Kuopiossa ja Pohjois-Savossa halutaan tarjota erityisesti sanataiteeseen liittyvää toimintaa työpajojen muodossa ja innostaa lukemaan. Työpajoihin voi osallistua erilaisissa teemapäivissä.

– Toivomme, että sanataidetoiminta tulisi tutuksi ja innostaisi osallistumaan Suuren lukuseikkailun jälkeenkin. On tärkeää satsata lastenkulttuuriin ja tehdä sitä tunnetuksi, Lastenkulttuurikeskus Lastun Mervi Eskelinen sanoo. ­Hän toivoo, että kunnissa etsittäisiinkin jatkossa mahdollisuuksia erilaisille lastenkulttuuritoiminnanmuodoille.

Suuri lukuseikkailu järjestetään Lapinlahdella sijaitsevan Lastun ja Kuopion Korttelimuseon yhteistyönä. Tavoitteena on houkutella ihmisiä osallistumaan Suuren lukuseikkailun ohjelmaan koko Pohjois-Savon alueelta.

Kuopion Korttelimuseolla ovat esillä Suuren lukuseikkailun matkassa kulkevat kolme näyttelyä. Pikku Kakkosen juhlanäyttelyssä voi palauttaa mieleen muistoja menneiltä vuosikymmeniltä, Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta ja Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyyn on puolestaan koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta.

Suuri lukuseikkailu Kuopiossa ja Pohjois-Savossa on osa Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoimaa Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertuetta, joka kulkee lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi. Kiertue päättyy joulu-tammikuussa Pohjois-Savoon.

Lastenkulttuurikeskus Lastu tekee monipuolista lastenkulttuuri-,  ja arkkitehtuurikasvatustoimintaa Pohjois-Savossa yhteistyössä alueen muiden kulttuuri- ja taidetoimijoiden kanssa.

 

Suuren lukuseikkailun ohjelmaa Pohjois-Savossa:

1.12.2017 klo 10 Kuopion korttelimuseolla Suuren lukuseikkailun näyttelyiden avajaiset ja Pikku Kakkosen satutunti, vieraana Jaakko Väisänen

5.12.2017 klo 13–17 Kuopion korttelimuseolla Itsenäisyyspäivän etkot, Tee oma kirjanmerkki -työpaja

12.12.2017 klo 17 Kuopion korttelimuseolla Peteliuksen iltasatu, Pirkka-Pekka Petelius lukee iltasadun.
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ.

13.12.2017 klo 17 Kuopion korttelimuseolla Isät ja pojat lukevat -ilta, kirjailijavieraana Tatu Kokko. Rosebudin Pop up -kirjakauppa.

16.12.2017 klo 10–14 Pinarilla (Petosen vapaa-aikatilat) Petosen joulujuhlassa kirjanmerkkityöpaja

17.1.2018 klo 16.30–18 Kuopion korttelimuseolla Lapsuuden satumuistot, Vestäjät lukevat lempisatujaan.

24. ja 25.1.2018 klo 12–15 Kuopion korttelimuseolla Suuri Lukuseikkailu – työpajat Pakkaspäivien aikaan.
Varaa paikkasi korttelimuseo@kuopio.fi

 

 

Katso myös